El pròxim dissabte 18 de juny es celebrarà la 8a edició de la Picada de Gitanes a la plaça de la Vila de Parets a les 7 de la tarda. La Picada és una competició-pique entre les colles dels pobles de L’Ametlla, Parets i Montmeló, en un format diferent de l’habitual. Amb els anys aquesta trobada ,coneguda popularment com la Champions de les Gitanes, ha aconseguit ser la ballada de referència a la zona. Un dels valors a destacar, és el repte que suposa per les tres colles el fet d’actualitzar moltes peces típiques gitaneres que feia molts anys que no és posaven al dia.

El format innovador de la Picada assegura un espectacle molt dinàmic

Una de les singularitats que ofereix la Picada és que es poden ballar cançons catalanes que no són estrictament de gitanes, és habitual veure ballar peces de grups com l’Elèctrica Dharma o els Catarres adaptades al estil “gitaneru”. Un dels moments àlgids de la festa és la ball conjunt que els balladors de tots els tres pobles fan del’himne “oficiós” de l’esdeveniment, es tracta d’una adaptació dels Laietans de la cançó Wa Yeah del grup de ses illes, Antònia Font.


Agermanament institucional dels tres pobles

Enguany s’ha volgut refermar el compromís dels tres pobles en aquest esdeveniment amb un acte de perfil més institucional com és l’Agermanament dels tres pobles que signaran els batlles de cada població.
PICADA ROTLLANAn

Imatge del ball conjunt dels tres pobles participants l’any passat