El pròxim dissabte 20 de maig l’Ametlla acollirà per primera vegada la “Champions” de les Gitanes. Enguany s’arriba a la 9a edició d’aquest esdeveniment que va remoure les bases d’un ball tan tradicional a la nostra comarca. El pavelló municipal serà l’escenari triat per l’espectacle musicat per la Cobla Lluïsos de Taradell i que començarà a les 7 de la tarda.
A la colla local de l’Ametlla s’hi afegeixen les colles creadores de la Picada, les de Parets i Montmeló.

El format pioner de la Picada assegura un espectacle trepidant
Si alguna cosa destaca de la Picada és el format. Cada colla balla quatre peces. A la pista s’alternen els pobles i les peces, per fer-ho més vistós de cara al públic assistent.
Enguany la peça a concurs és el Xotis. Després cada poble tria una peça gitanera i dues que són adaptacions lliures de temes que poden ser de qualsevol estil musical, en anteriors edicions s’han pogut veure versions de temes de Sopa de Cabra o els Catarres.

Jurat de la comarca i speaker mediàtic
Enguany la Picada serà conduïda pel mediàtic i ametllenc presentador del programa “El matí i la mare que el va parir”!, de l’emissora Ràdio Flaixbac, Carles Pérez.
Com a Jurat hi haurà una representació molt fidel i objectiva de les colles dels pobles veïns de Bigues i Riells, Lliçà d’Amunt i Santa Eulàlia de Ronçana.

Peça conjunta i fi de festa
Per acomiadar la vetllada amb el bon rotllo que transmeten les picades, per tercera vegada es podrà veure totes les colles dels tres pobles ballant conjuntament la peça que per mérits propis ja és l’himne oficiós de la trobada, es tracta de la versió dels Laietans van fer del tema “WaYeah!” del grup Antònia Font.
Després del lliurament de premis la festa s’arrodonirà amb un sopar de germanor pels balladors ben amenitzat i amb sorpreses.

Imatge de la darrera edició de la Picada l’any passat a Parets, la Champions de les Gitanes