Els dies 24, 25 i 26 de setembre, la colla de Grans del Ball de Gitanes  van participar a l’Aplec Internacional que organitza anualment Adifolk.

La primera edició de l’Aplec es va organitzar l’any 1988, amb l’objectiu de donar a conèixer arreu d’Europa la cultura popular catalana, la primera edició va ser a Amsterdam, amb el nom de l’Aplec Internacional de la Sardana, que més tard va afegir al seu programa la Mostra de grups folklòrics. L’any 2012, coincidint amb el seu 25è aniversari, va passar a denominar-se l’Aplec Internacional.

L’expedició de la 33a edició d’aquest any va estar integrada per 800 actuants dels diferents àmbits de la cultura popular catalana, representada per 40 grups de tot el territori.

Agrupacions musicals, balls de seguici, balls de gitanes, bastoners, bestiari,  coral, diables, esbarts, gegants i capgrossos, sardanes i tradicions populars van visitar la ciutat de l’Alguer i hi van dur una mostra de la nostra cultura popular.

La colla de Grans del Ball de Gitanes de Montmeló hi va ser present com a representants del Ball de Gitanes conjuntament amb la colla de Gitanes de Lliçà d’Amunt.