Benvolgudes amigues, benvolguts amics,
Vosaltres també heu “trencat murs”, com diu l’eslògan de La Marató dedicada a la salut mental. La vostra ha estat, de manera destacada, una de les més de 3.000 activitats inscrites a la 30a edició de La Marató i, conjuntament, hem contribuït a trencar el mur de la salut mental. Plegats, com sempre, treballant per trencar el tabú i l’estigma que, malauradament, encara envolta aquests trastorns.
Des que va arrencar la campanya de sensibilització d’aquesta edició, els mitjans de
comunicació i totes les plataformes de la CCMA han donat a conèixer persones i famílies amb problemes de salut mental. Uns problemes que ens afecten a tots, doncs, segons els experts, una de cada quatre persones tindrà un problema de salut mental al llarg de la seva vida. Gràcies a la confiança i el suport de tots vosaltres, hem col·laborat en la normalització d’aquests problemes de salut en una acció de sensibilització social més que necessària. I el diumenge 19 de desembre, com a culminació d’aquest camí, la vostra solidaritat i esforç van aconseguit sumar 9.022.147 € al marcador de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. Milions
de gràcies per fer-ho possible!
Aquests fons, que s’incrementaran amb les aportacions que es podran fer fins al 31 de març i amb la recaptació d’activitats que ja estan programades per al primer trimestre del 2022, seran una injecció de recursos per a la recerca en salut mental, sempre amb l’objectiu de millorar l’esperança i la qualitat de vida de les persones afectades i la del seu entorn més proper.
Gràcies per ser, un any més, amb La Marató. I ja en són 30! Gràcies per ser-hi malgrat el context de pandèmia i totes les dificultats que implica. Donem suport a aquelles entitats que, per responsabilitat, heu hagut d’ajornar o fins i tot cancel·lar alguna de les activitats. Gràcies per la vostra implicació absoluta en els objectius d’aquest projecte: la sensibilització i la salut.
Gràcies per la vostra escalfor, emoció, energia. Gràcies per haver construït aquest projecte excepcional que acaba de fer 30 anys i que diu tant de tots vosaltres! Us enviem aquest diploma com a humil mostra del nostre gran agraïment i en reconeixement del vostre esforç.
L’aniversari de La Marató és l’aniversari de tots vosaltres.
Felicitats!
Lluís Bernabé
Director de la Fundació La Marató de TV3